Portfolio

Wij, Kees Bosman en Tanja Ooms, zijn als kunstenaarsduo sinds eind 2009 werkzaam en maken voornamelijk ruimtelijk abstract werk, samen, maar ook ieder voor zich. We laten ons inspireren door muziek, spiritualiteit, leven en dood, natuur en cultuur.


Werk
Vanuit onze belevings- en gevoelswereld gaan wij vaak op een intuïtieve manier aan het werk. Onze inspiratiebronnen zijn muziek, spiritualiteit, leven en dood, natuur en cultuur, hetzij in contrast of in subtiele verbinding met elkaar. De structuur van de vorm of een geometrisch lijnenspel in vormen, een ritme of een beweging kunnen aanleiding zijn tot het ontstaan van een nieuw werk. Ook kunnen niet door de mens aangeraakte vormen in het natuurlijk landschap onderwerp zijn in het tot stand komen van een beeld. Het materiaal dat wij gebruiken in ons werk is veelal gevonden of gekregen.

Het is oud, eerder anders gebruikt, zoals hout, gebogen planken, koper- of messingplaat en betonijzer. In de natuur gevonden (hout, steen) of langs het strand aangespoelde materialen zijn ook items op ons palet. Af en toe passen wij geglazuurd aardewerk, glas of kunststof toe in ons werk. Vaak vullen we het gevondenen aan met een ander materiaal of rangschikken we het op een andere wijze.

Hieronder is een deel van ons werk te zien. Het is mogelijk om te filteren tussen de soorten werken.Afbeelding 1 van 3